Welke soorten drukwerk zijn er allemaal?

Drukwerk is alles wat gedrukt moet worden met behulp van een printer of een drukpers, maar wat is drukwerk precies? Onder drukwerk vallen voornamelijk de kranten, advertenties, flyers en brochures die je dagelijks tegenkomt. Doorgaans staat drukwerk vol met reclame en de meeste bedrijven maken daarom ook gebruik van deze advertentiemethode. Het drukwerk moet eerst ontworpen worden en dit wordt over het algemeen gedaan door een grafisch vormgever. Wanneer het ontwerp af en goedgekeurd is, gaat dit naar de drukkerij om gedrukt te worden. Dit drukwerk is meestal voorzien van een bleeding of afloop, zodat er tijdens het bijsnijden geen witte randen te zien zijn.

Verschil tussen digitaal en offset drukken.

Er is een verschil tussen digitaal en offset drukken. Offset drukken gebeurt op de grote, traditionele drukpers, waarbij het afdrukken van je werk goedkoper wordt naarmate je het in grotere aantallen bestelt. Dit is een van de meest gebruikte druktechnieken. Bij digitaal drukken wordt je drukwerk geprint op een professionele HD-printer. De kosten voor digitaal drukken zijn lager, maar de variabele kosten kunnen zeer verschillen. Hierdoor is digitaal drukken een interessante optie wanneer het gaat om een kleine oplage. Bij een groot aantal te drukken producten is offset drukken vaak het goedkoopste van de twee.

Offset drukken wordt daarom ook voornamelijk gebruikt, wanneer het gaat om de productie van een groot aantal producten. Denk hierbij aan flyers, brochures of posters. Digitaal drukken wordt juist meer gebruikt bij een kleinere oplage, gepersonaliseerd drukwerk of drukwerk dat snel geleverd moet worden. Bij digitaal drukken zijn de opstartkosten veel lager, wat een voordeel bij kleinere oplages is. De keuze tussen offset- of digitaal drukken is daarom volledig afhankelijk van de situatie.

Doe de ontwerpcheck!

Noem het een ontwerpcheck, een huisstijl-check of een merkencheck. Wij denken graag samen met jou mee hoe jij nog beter kan opvallen bij jouw doelgroep. Ben je nieuwsgierig hoe jij nog meer uit jouw huisstijl, website of social media kan halen? Klik dan op onderstaande button en start de ontwerpcheck, helemaal GRATIS!

Gratis ontwerpcheck