Wat zijn RGB-kleuren?

RGB-kleuren zijn de kleuren die worden gebruikt in beeldschermen en televisies. De afkorting RGB staat voor Rood, Groen en Blauw. Het RGB-kleurensysteem is een manier om kleur uit te drukken met behulp van deze primaire kleuren. Deze kleuren worden additief aan elkaar toegevoegd om een breed spectrum aan andere kleuren te kunnen produceren. Aan deze parameters worden getallen toegekend om de intensiteit van de kleur in verhouding tot de andere kleuren weer te geven. Met behulp van deze waarden kunnen de primaire kleuren gemengd worden door de wisselende intensiteit. Op deze manier kan je dus verschillende kleuren produceren.

RBG komt door het mengen van het licht. Je kunt hiermee alle verschillende soorten kleuren mengen. Deze kleuren worden ook wel additieve kleuren genoemd, omdat deze kleuren samen wit licht geven. Hoe hoger de waarden van de RGB-kleur(en), hoe lichter de kleur zal zijn. Zijn alle waarden maximaal, dan heb je wit licht gekregen. RGB-kleuren worden ook wel beeldschermkleuren genoemd. Kleuren op je beeldscherm zien er anders uit wanneer je ze zal gaan drukken.

Doe de ontwerpcheck!

Noem het een ontwerpcheck, een huisstijl-check of een merkencheck. Wij denken graag samen met jou mee hoe jij nog beter kan opvallen bij jouw doelgroep. Ben je nieuwsgierig hoe jij nog meer uit jouw huisstijl, website of social media kan halen? Klik dan op onderstaande button en start de ontwerpcheck, helemaal GRATIS!

Gratis ontwerpcheck