Wat zijn flyers?

Flyers zijn een vorm van adverteren. Een flyer is een gedrukt product, meestal op het formaat A4 of A5. Deze worden geleverd zonder voor gevouwen te zijn. Flyers worden over het algemeen uitgedeeld om zo meer bekendheid voor een bedrijf of organisatie te verwerven. Ook als particulier kan je flyers uitdelen. Over het algemeen bestaat een flyer uit één enkel blad, welke een- of tweezijdig is bedrukt. Het voornaamste doel van de flyer is om op te vallen, zodat mensen aangetrokken worden om te lezen wat de flyer te zeggen heeft. Om te voorkomen dat men lange teksten moet lezen, staan hier vaak korte boodschappen op over bijvoorbeeld een bepaald product of evenement.

Boodschap.

De boodschap is bij een flyer daarom direct duidelijk. De flyer is dan ook een goed promotieartikel. Zo kunnen horecabedrijven flyers gebruiken om een opening aan te kondigen of om kortingscodes weg te geven. Dit is een slimme manier om nieuwe klanten te trekken. Daarnaast kunnen flyers ook worden ingezet om mensen te informeren over een bepaalde zaak. De flyer kan op een heleboel verschillende manieren worden ingezet.

Verspreiding.

Flyers zijn eenvoudig online in grote aantallen te bestellen zodat ze daarna meteen verspreid kunnen worden. Ze worden voornamelijk uitgedeeld op plaatsen waar veel mensen samen komen. Denk hierbij aan een station, een festival of op een markt. De kans is groot dat je zelf op een van deze plekken ook wel eens een flyer ontvangen hebt. Als je een groot publiek wilt bereiken, is het daarom slim om je promotieartikelen op een drukke plaats uit te delen. Dan is de kans groot dat ze het meest effectief zijn.

Doe de ontwerpcheck!

Noem het een ontwerpcheck, een huisstijl-check of een merkencheck. Wij denken graag samen met jou mee hoe jij nog beter kan opvallen bij jouw doelgroep. Ben je nieuwsgierig hoe jij nog meer uit jouw huisstijl, website of social media kan halen? Klik dan op onderstaande button en start de ontwerpcheck, helemaal GRATIS!

Gratis ontwerpcheck