Wat
is
Wordpress?

Wat is WordPress?

WordPress is een content management systeem (CMS) waarmee je gemakkelijk websites kunt maken en onderhouden. Je zult hiermee te maken krijgen wanneer je van plan bent om een website te bouwen. Je kan WordPress gebruiken zonder dat je enige kennis van HTML of PHP hoeft te hebben. Elke website is opgebouwd uit een HTML code. Een CMS zoals WordPress, zorgt ervoor dat de eigenaar of gebruiker van de website aanpassingen kan aanbrengen, zonder hiervoor de HTML-codering te hoeven aanpassen. Hierdoor kan je je optimaal focussen op de inhoud van jouw website, wat veel extra tijd scheelt.

Er zijn verschillende CMS-systemen op de markt, waar WordPress er eentje van is. WordPress is daarnaast ook het grootste en de meeste gebruikte systeem voor de reguliere website. WordPress is gratis te gebruiken, maar er zijn extra functies waar je voor moet betalen. Over het algemeen kan je een zeer goede website bouwen met alleen de gratis functies van WordPress. Heb je toch behoefte aan de extra opties van WordPress, dan kan je deze gemakkelijk aanschaffen. Ook is het mogelijk om op maat gemaakte uitbreidingen en templates voor WordPress te laten maken.

Tom Kroeze
Kun je de gewenste informatie niet in deze kennisbank vinden? Of heb je tips over onderwerpen die wij in deze kennisbank kunnen opnemen? Neem dan even contact op met Tom!
Email: tom@attentic.nl Telefoon & WhatsApp: 0570 756 526