Wat is
Adobe
Photoshop?

Wat is Photoshop?

Photoshop is een bewerkingsprogramma dat veel gebruikt wordt om digitaal vorm te geven. Het is een grafisch programma dat voornamelijk is ontwikkeld om afbeeldingen te bewerken en om ander beeldmateriaal te ontwikkelen. Photoshop biedt haar gebruikers veel verschillende opties en mogelijkheden. Zo kan je elementen aan een afbeelding toevoegen, verwijderen of veranderen. Met Photoshop kan je gemakkelijk en eenvoudig afbeeldingen naar je wens aanpassen. Het is daarom ook niet gek dat veel grafisch ontwerpers gebruik maken van dit programma.

Velen beschouwen Photoshop ook als de standaard voor het bewerken van drukmateriaal. In het scherm van deze applicatie vind je een heleboel verschillende opties om je afbeeldingen naar wens te wijzigen. Breng bijvoorbeeld meer kleur aan of haal ongewenste elementen weg uit de afbeeldingen: met Photoshop is het allemaal mogelijk. Daarnaast kan Photoshop ook gebruikt worden om verschillende lay-outs en designs te maken, waar je vervolgens tekst en afbeeldingen in kunt verwerken. Het eindresultaat kan worden geƫxporteerd als onder anderen JPEG, PNG of GIF.

Tom Kroeze
Kun je de gewenste informatie niet in deze kennisbank vinden? Of heb je tips over onderwerpen die wij in deze kennisbank kunnen opnemen? Neem dan even contact op met Tom!
Email: tom@attentic.nl Telefoon & WhatsApp: 0570 756 526