Wat is
Adobe
Illustrator?

Wat is Illustrator.

Illustrator is een grafisch computerprogramma wat door ontwerpers en designers gebruikt wordt om vectorafbeeldingen te creëren. Er kunnen illustratieve tekeningen zoals cartoons mee worden gemaakt, maar ook technische tekeningen. Het is ook hét programma waarmee logo’s en andere creatieve ontwerpen mee worden gemaakt. Illustrator is een zeer uitgebreid computerprogramma, dat de gebruiker veel opties biedt.

Met Illustrator kunnen vrije tekeningen gemaakt worden. Dit houdt in dat de ontwerper de volledige controle heeft over hoe het eindproduct eruit zal komen. Het kan daarom naar wens worden aangepast. Illustrator biedt een uitgebreid aanbod aan verschillende tekengereedschappen om de afbeelding aan te passen. Hierdoor biedt Illustrator de mogelijkheid om zonder beperkingen te kunnen tekenen. Daarnaast wordt het programma ook gebruikt voor het ontwerpen voor documenten zoals brochures en flyers of zelfs logo’s.

Vectorafbeeldingen.

Een vectorafbeelding is een speciale afbeelding welke je met Adobe Illustrator kunt maken. Een dergelijke afbeelding is namelijk opgebouwd uit referentielijnen in plaats van punten, zoals bij een normale pixelafbeelding. Tijdens het vergroten of verkleinen van de afbeelding zal de kwaliteit van een vector niet afnemen. Je kan de grootte dus zoveel aanpassen als je zelf wilt. Daarom wordt een vector veel gebruik door grafische ontwerpers, omdat dit veel verschillende mogelijkheden biedt.

Tom Kroeze
Kun je de gewenste informatie niet in deze kennisbank vinden? Of heb je tips over onderwerpen die wij in deze kennisbank kunnen opnemen? Neem dan even contact op met Tom!
Email: tom@attentic.nl Telefoon & WhatsApp: 0570 756 526