Wat is Fullcolour drukwerk?

Met Fullcolour drukwerk bedoelen we drukwerk dat wordt gedrukt met de kleuren cyaan, magenta, geel en zwart (CMYK kleuren). Met deze vier kleuren kunnen alle kleuren die voor een bedrukking nodig zijn, gemaakt worden.

Voordelen en nadelen.

Fullcolour drukwerk heeft een aantal voordelen. Zo zijn er bijvoorbeeld maar vier kleuren nodig om alle mogelijke kleuren te mengen. Er kleven ook nadelen aan het gebruik van fullcolour drukwerk. Zo kan het zijn dat de kleuring wat afwijkt, omdat de kleuren pas tijdens het printen met elkaar gemengd worden. Een andere manier om gekleurd drukwerk te maken, is met behulp van PMS-kleuren. Hierbij wordt gebruik gemaakt van kleuren met unieke kleurcodes. Het kleurresultaat is dan altijd hetzelfde. Het is wel omslachtiger, elke kleur moet apart op een drukplaat worden voorbereid. Met fullcolour drukwerk hoeft dit niet meer. Daarom wordt tegenwoordig voornamelijk fullcolour drukwerk gemaakt, ook al is het kleurresultaat minder voorspelbaar dan bij het PMS-kleurensysteem.

Doe de ontwerpcheck!

Noem het een ontwerpcheck, een huisstijl-check of een merkencheck. Wij denken graag samen met jou mee hoe jij nog beter kan opvallen bij jouw doelgroep. Ben je nieuwsgierig hoe jij nog meer uit jouw huisstijl, website of social media kan halen? Klik dan op onderstaande button en start de ontwerpcheck, helemaal GRATIS!

Gratis ontwerpcheck