Wat is een Zeefdruk?

Zeefdruk is een bepaalde druktechniek waarbij de inkt via een zeef op het te bedrukken materiaal wordt aangebracht. Op deze manier zijn ook moeilijk te bedrukken vormen op het product te krijgen. Deze druktechniek wordt gebruik voor verschillende doeleinden, zoals het bedrukken van textiel of affiches. Het grote voordeel van de zeefdruk is dat met deze techniek zo’n beetje alles bedrukt kan worden. Denk aan moeilijke vormen of verschillende kleuren. Het nadeel van deze techniek is dat het te bedrukken oppervlak volledig plat moet zijn om de bedrukking goed te laten slagen. Bovendien moet er voor elke kleur een nieuw zeefdrukraam worden gemaakt.

Bij een zeefdruk wordt er gebruikt gemaakt van een fijn gaas (de zeef) welke over een raamwerk gespannen wordt. Nadat er een lichtgevoelige laag met een film overheen geplaatst is, wordt de verf aangebracht. De inkt wordt uitgesmeerd met behulp van een Rakel (een hele brede spatel) en op deze manier wordt de afbeelding op de ondergrond aangebracht. De inkt die bij het maken van een zeefdruk wordt gebruikt is zeer goed dekkend, waardoor er ook gedrukt kan worden op donkere ondergronden. Dit is gemakkelijk wanneer je bijvoorbeeld je donkere bedrijfskleding wilt laten bedrukken met een lichte afbeelding. Met een zeefdruk is het dan geen probleem om deze kleding te bedrukken.

Doe de ontwerpcheck!

Noem het een ontwerpcheck, een huisstijl-check of een merkencheck. Wij denken graag samen met jou mee hoe jij nog beter kan opvallen bij jouw doelgroep. Ben je nieuwsgierig hoe jij nog meer uit jouw huisstijl, website of social media kan halen? Klik dan op onderstaande button en start de ontwerpcheck, helemaal GRATIS!

Gratis ontwerpcheck