Wat is een visitekaartje?

Een visitekaartje is een klein kaartje waar de contactgegevens van een bepaald persoon of bedrijf op vermeld staan. Deze kaarten worden uitgedeeld tijdens een ontmoeting, zodat de klant of leverancier bij interesse eenvoudig contact kan opnemen. Het is een gemakkelijke manier om je gegevens eenvoudig en snel aan iemand te overhandigen. Dankzij de informatie, die vermeld staat op het kaartje, kan er eenvoudig contact gelegd worden. Visitekaartjes worden ontworpen in opdracht van een bedrijf door een grafisch ontwerper en vervolgens gedrukt bij een drukkerij. Tegenwoordig kan je voor een kleine prijs een groot aantal visitekaartjes laten drukken.

Informatie.

De inhoud van een visitekaartje is over het algemeen zeer kort en bondig. Alleen de meest belangrijke informatie die een klant nodig heeft om contact op te nemen, staat hierop vermeld. Denk hierbij aan een naam, emailadres, telefoonnummer, website en een goede slogan. Een bedrijf kan op zijn eigen manier invulling geven aan een visitekaartje. Je wilt natuurlijk wel dat je visitekaartje zo lang mogelijk mooi blijft. Daarom zijn ze vaak vervaardigd van dikker en steviger karton met hierover een beschermlaagje.

Doe de ontwerpcheck!

Noem het een ontwerpcheck, een huisstijl-check of een merkencheck. Wij denken graag samen met jou mee hoe jij nog beter kan opvallen bij jouw doelgroep. Ben je nieuwsgierig hoe jij nog meer uit jouw huisstijl, website of social media kan halen? Klik dan op onderstaande button en start de ontwerpcheck, helemaal GRATIS!

Gratis ontwerpcheck