Wat is een huisstijl?

Een huisstijl is een bewuste presentatie van een organisatie of bedrijf naar de buitenwereld toe. Het is als het ware de visuele identiteit van dit bedrijf. Hieraan kunnen klanten of zakenpartners het bedrijf herkennen. De huisstijl staat voor datgene wat het bedrijf wil uitstralen. Bij de huisstijl van een bedrijf maakt het bewust een keuze om gebruikt te maken van bepaalde kleuren die het logo de gewenste uitstraling geven. Ook het lettertype, het logo en de naam dragen bij aan de uitstraling van de huisstijl. Zo wordt de kleur groen doorgaans geassocieerd met milieuvriendelijkheid. Voor een bedrijf kan de huisstijl dus heel belangrijk zijn. Daarom wordt hier doorgaans veel aandacht aan besteed.

Het is voor een bedrijf belangrijk om een goede huisstijl te hebben, aangezien dit voor klanten de eerste kennismaking met het bedrijf is. Hierbij moet je denken aan de symboliek van een bedrijf, zoals het logo, de naam en het ontwerp. Dit zijn allemaal zaken die bijdragen aan een goede huisstijl. Een originele stijl zorgt ervoor dat het bedrijf herkenbaar en uniek is, waardoor het sneller herkend zal worden. Het wordt daarom ook wel gezien als de afspiegeling van een bedrijf. Deze huisstijl zal doorgaans gebruikt worden in flyers, brieven of op dia’s van een PowerPointpresentatie. Er zijn veel plaatsen waar je de huisstijl van een bedrijf in terug kan vinden. Ook de website van het bedrijf moet de huisstijl perfect weergeven.

Doe de ontwerpcheck!

Noem het een ontwerpcheck, een huisstijl-check of een merkencheck. Wij denken graag samen met jou mee hoe jij nog beter kan opvallen bij jouw doelgroep. Ben je nieuwsgierig hoe jij nog meer uit jouw huisstijl, website of social media kan halen? Klik dan op onderstaande button en start de ontwerpcheck, helemaal GRATIS!

Gratis ontwerpcheck