Wat is
een
CMS?

Wat is een CMS?

Een CMS is het systeem waarmee een website kan worden onderhouden. De afkorting CMS staat voor Content Management Systeem. Dat betekent dus heel letterlijk dat dit het hele systeem achter een website is. Via een CMS kan je gemakkelijk en eenvoudig je website beheren, zonder dat je al te veel kennis hebt van HTML, de standaard opmaaktaal voor websites. Hierdoor is een CMS zeer gebruiksvriendelijk en kan je je optimaal richten op de kwaliteit van je website. Tegenwoordig maken niet alleen grote merken en bedrijven maar bijna alle organisaties gebruik van een CMS om hun website te beheren, omdat het zeer gebruiksvriendelijk is.

Gebruiksvriendelijk.

Het grote voordeel van een CMS is dat het makkelijk in gebruik is, waardoor bijna iedereen is staat is om een website te beheren. Het hele proces van het onderhouden van een website wordt door het CMS aanzienlijk vereenvoudigd. Mensen zonder enige technische kennis zijn op deze manier in staat om zich volledig te richten op de inhoud van de website. De techniek van het ontwerp van de website wordt losgekoppeld van de inhoud, waardoor de kans op fouten kleiner is. Ook hoef je door gebruik te maken van een CMS niet iedereen toegang te geven tot de bronnen van je website, omdat het hierdoor gemakkelijk zelf kunt aanpassen. Dat is een zeer groot voordeel. Voor grote organisaties biedt CMS vaak ook de mogelijkheid om gebruikersrollen in te stellen, zodat vast kan worden gelegd wie welke delen van de website kan onderhouden en aanpassen.

Tom Kroeze
Kun je de gewenste informatie niet in deze kennisbank vinden? Of heb je tips over onderwerpen die wij in deze kennisbank kunnen opnemen? Neem dan even contact op met Tom!
Email: tom@attentic.nl Telefoon & WhatsApp: 0570 756 526