Wat doet een grafisch ontwerper?

Een grafisch ontwerper ( ook wel grafisch vormgever ) is iemand die zorgt voor de grafische vormgeving van bepaald drukwerk, zoals brochures, kranten, flyers en online media zoals advertenties en websites. Een grafisch ontwerper wordt ook wel een grafisch vormgever genoemd. Deze is verantwoordelijk voor de visuele vormgeving van bepaald drukwerk, zoals digitale producten maar ook huisstijlen. Vaak doet een grafisch ontwerper dit in opdracht van een bedrijf of organisatie. In sommige gevallen worden de werkzaamheden van een grafisch ontwerper en vormgever afzonderlijk uitgevoerd. De ontwerper is dan degene die het ontwerp bedenkt en de vormgever is degene die zorgt dat het ontwerp wordt uitgevoerd, wat leidt tot het uiteindelijke product.

Werkzaamheden van een grafisch ontwerper.

Een grafisch ontwerper heeft vele taken, zoals het ontwerpen van het drukwerk en het verzorgen van de grafische vormgeving. Er zijn een heleboel elementen waar hij tijdens het werk rekening mee moet houden. Hierbij moet je denken aan de belettering, het gebruik van kleuren en de plaatsing van verschillende afbeeldingen. Dit zijn allemaal belangrijke onderdelen voor een goede reclame voor een bedrijf. De grafisch ontwerper moet daarnaast ook rekening houden met de wensen van de opdracht. De ontwerper moet ervoor te zorgen dat het ontwerp daadwerkelijk uitstraalt wat het bedrijf uit wil stralen.

De meeste grafische ontwerpers werken bij een marketing of -communicatiebureau. Er zijn ook ontwerpers die zelfstandig werken, of als freelancer. Een bedrijf neemt contact op met een bureau, wanneer het een ontwerper voor een bepaalde opdracht nodig heeft. De ontwerper gaat dan aan de slag om de vormgeving van het nodige drukwerk zo goed mogelijk vorm te geven. Denk hierbij aan bijvoorbeeld advertenties, brochures of logo’s. Het is voor de ontwerper belangrijk om rekening te houden met de uiteindelijke wensen van de opdrachtgever.

Doe de ontwerpcheck!

Noem het een ontwerpcheck, een huisstijl-check of een merkencheck. Wij denken graag samen met jou mee hoe jij nog beter kan opvallen bij jouw doelgroep. Ben je nieuwsgierig hoe jij nog meer uit jouw huisstijl, website of social media kan halen? Klik dan op onderstaande button en start de ontwerpcheck, helemaal GRATIS!

Gratis ontwerpcheck