Wat betekent WYSIWYG?

WYSIWYG is een afkorting en het staat voor ‘What You See Is What You Get’. Het is een afkorting die staat voor een vorm van onderhoud aan websites en webpagina’s, waarbij er geen gebruikt wordt gemaakt van HTML-codes, maar de aanpassingen aan de website direct worden gemaakt in een speciale editor, zodat je direct het resultaat van de aanpassing kan zien. Je ziet dus direct op je beeldscherm hoe het er uiteindelijk uit komt te zien. WYSIWYG wordt veel toegepast in content management systemen.

Een ander bekend voorbeeld van WYSIWYG is Microsoft Word. Dit is een software programma waarmee je teksten kan verwerken en aanpassen, die je later eventueel kunt afdrukken. Op je beeldscherm krijg je informatie over je uiteindelijke product. De plaats van de afbeeldingen, de grootte van de letters en de regelafstand. Je wil natuurlijk dat je product er hetzelfde uitziet als op je beeldscherm. Helaas lukt dit niet altijd even goed en daarom spreekt men soms ook wel van WYSIAWYG, wat staat voor ‘What You See Is Almost What You Get’ om aan te geven dat beeldscherm en product niet één op één hetzelfde zijn.

Doe de ontwerpcheck!

Noem het een ontwerpcheck, een huisstijl-check of een merkencheck. Wij denken graag samen met jou mee hoe jij nog beter kan opvallen bij jouw doelgroep. Ben je nieuwsgierig hoe jij nog meer uit jouw huisstijl, website of social media kan halen? Klik dan op onderstaande button en start de ontwerpcheck, helemaal GRATIS!

Gratis ontwerpcheck