Wat
betekent
DTP?

Wat betekent DTP?

DTP is een afkorting die staat voor Desktop Publishing. DTP houdt in dat documenten worden bewerkt en opgemaakt voordat ze naar de drukpers gaan om afgedrukt te worden. Meestal zijn dit bestanden die bestemd zijn voor publicatie zoals boeken en tijdschriften. Degene die zorgt voor deze opmaak is meestal een desktop publisher (DTP’er). Hij of zij verzorgt de opmaak van deze media-uitingen voor de klant om het bestand drukwerk gereed te maken. Er zijn verschillende softwarepakketten waar een DTP’er gebruik van kan maken, zoals Adobe InDesign.

De meeste DTP’ers werken bij een reclame-communicatie of ander mediabureau, maar ze kunnen ook werkzaam zijn bij de bedrijven zelf. Een bedrijf klopt aan bij een degelijk bureau en zodra de opdracht duidelijk is gaat de DTP’er hiermee aan de slag. Hij of zij ontvangt de tekst- en/of beeldmaterialen en maakt dit met behulp van de beschikbare software klaar om afgedrukt te worden, zodat het eindproduct gepubliceerd kan worden.

Tom Kroeze
Kun je de gewenste informatie niet in deze kennisbank vinden? Of heb je tips over onderwerpen die wij in deze kennisbank kunnen opnemen? Neem dan even contact op met Tom!
Email: tom@attentic.nl Telefoon & WhatsApp: 0570 756 526