Wat is
Lorum
Ipsum?

Lorum Ipsum.

Lorum Ipsum is een dummytekst die tijdens het ontwerpen van een lay-out of website wordt gebruikt door de designers, wanneer er nog geen teksten beschikbaar zijn. Deze tekst is een standaardtekst in het Latijn. Deze Lorem Ipsum-tekst heeft, wanneer vertaald, geen enkele betekenis. Het is dus een verzonnen tekst. Door gebruik te maken van deze tekst kan je zien hoe je uiteindelijke tekst straks zijn vormt krijgt in het ontwerp, zonder hiervoor al de uiteindelijke teksten te hoeven gebruiken. Daarnaast heeft het ook als functie om de kijker niet te veel af te leiden met al of niet relevante teksten, zodat puur het ontwerp beoordeeld kan worden.

Deze teksten hebben dus geen betekenis. Het is ook een vorm van pseudo-Latijn: op het eerste gezicht lijkt het een Latijnse tekst, maar het heeft totaal geen betekenis. De tekst staat namelijk vol met verbasteringen en spelfouten en dit is ook de reden waarom het zo geschikt is voor grafische ontwerpers. Het maakt dit voor het gebruik door de grafische ontwerpers niet uit of het Latijn wel correct is. Het gaat erom dat deze tekst wordt gebruikt als opvulling om zo het eindresultaat goed te kunnen beoordelen, zonder dat de lezer kan worden afgeleid door de inhoud ervan.

Tom Kroeze
Kun je de gewenste informatie niet in deze kennisbank vinden? Of heb je tips over onderwerpen die wij in deze kennisbank kunnen opnemen? Neem dan even contact op met Tom!
Email: tom@attentic.nl Telefoon & WhatsApp: 0570 756 526