Wat is
een
infographic?

Wat is een Infographic?

Een infographic is een informatieve illustratie. Het kan gezien worden als een informatieve weergave van objecten met een combinatie van tekst en beeld. Infograhics komen voor in de vorm van een kaart, grafiek of een bord. De afbeelding verbeeldt de informatie. Daarnaast wordt deze informatie ook verklaard. Een infographic is bedoeld om kennis en informatie over te dragen, welke de lezer in één oogopslag in zich op kan nemen. Een infographic is daardoor een zeer toegankelijke en effectieve manier van informatieoverdracht.

Een infographic kan je maken met de bekende grafische software. Er zijn ook online programma’s en templates beschikbaar waarmee je een dergelijke afbeelding kunt maken. Mocht je op zoek zijn naar een professionele infographic, dan is het misschien beter om een ontwerper in te schakelen. Deze kan je helpen om je boodschap zo duidelijk mogelijk weer te geven. Vervolgens kan je het eindproduct plaatsen en zo je boodschap promoten. Denk hierbij aan het plaatsen op je eigen site, een andere fotosite of het verspreiden via sociale media.

Tom Kroeze
Kun je de gewenste informatie niet in deze kennisbank vinden? Of heb je tips over onderwerpen die wij in deze kennisbank kunnen opnemen? Neem dan even contact op met Tom!
Email: tom@attentic.nl Telefoon & WhatsApp: 0570 756 526